A szépség belülről fakad, mi csak láthatóvá tesszük
gigi quadro kezelések flabélos

Az infraszauna hatásai

Infraszauna Az infraszaunák hatásaival rengeteg tudományos kutatás és felmérés foglalkozik, ezért ma már naprakész információkkal rendelkezünk róla. Ebben az írásban e csodálatos készülék az egészségünkre gyakorolt jótékony hatásaival ismerkedhetnek meg. Napjainkban az elhízás népbetegségnek számít, a felgyorsult életmód és a nem megfelelő táplálkozás következtében.
Egy 30 perces infraszaunázás alatt testünk 600-800 kalóriát is veszíthet úgy, hogy még csak mozognunk sem kell érte! Amikor az infraszauna kifejti jótékony hatását, a test dolgozik, izzadtságot termel, hogy elvezesse a hőt, egyúttal kiválasztja a zsírokat és a káros méreganyagokat is. Így a folyamat alatt a folyadékvesztéssel együtt súlyvesztés is bekövetkezik. Kutatások kimutatták, hogy infraszaunában eltöltve egységnyi időt, szinte ugyanannyi kalóriát veszít az emberi test, mint intenzív sportolás közben.Egy 30 perces infraszaunázás alatt testünk 600-800 kalóriát is veszíthet úgy, hogy még csak mozognunk sem kell érte! Az infraszauna fénye nem csupán közvetlenül a bőrfelületet éri, hanem behatol a mélyebb rétegekbe, ahol a vér hőmérsékletére is hatással van, serkentve a vérkeringést, ezzel kényszerítve a keletkezett hő elszállítására, következésképpen kitágítja a véredényeket és elősegíti a lágyszövetek és izmok gyógyulását. Ezt a hatást azért fejti ki, mert a megnövekedett véráram elszállítja a szövetek által termelt salakanyagokat, méreganyagokat, valamint friss oxigénhez juttatja a szöveteket, elősegítve felépülésüket. Fontos azt is tudni, hogy az izmok akkor tudják maximálisan ellátni a feladatukat és lesznek megfelelően rugalmasak, amikor az őket körülvevő sejtek kellően felmelegednek.
Az infraszauna az immunrendszert is erősíti, mivel a mélyre hatoló fénysugarak egy mesterséges lázállapotot idéznek elő, ami ellen a test védekezni kényszerül, ennek következtében az immunrendszer sokkal erősebbé válik, felkészül az esetleges és tényleges betegségek ellen.
Infraszaunázás közben jelentős mennyiségű méreganyag távozik a szervezetből, ennek következtében immunrendszerünk ellenálló képessége nagymértékben megnő.   Említettük már azt is, hogy infraszaunázás közben nő a vérkeringés intenzitása. Ez magára a szervezetre is jótékony hatással van, ugyanis ilyenkor a szív hatékonyabban dolgozik, a szívizmok megerősödnek ez a későbbiekben a szervezet nagyobb teherbíró-képességével jár.
Edzéseink célja sem főleg az izmok fizikai méretének növelése, hanem a szervezetünk leterhelése, ellenálló képességének növelése, amire az infraszauna egy könnyű és kényelmes megoldást jelenthet. A felgyorsult vérkeringés és az izzadás következtében a szervezet méregtelenítő folyamatai is felgyorsulnak, ezzel segítve a lerakódott károsanyag kiválasztását. A folyamat főleg a különböző méreganyagok (mint higany, nikkel, cink, ólom és a nikotin, alkohol, kénsav, stb.) távozását segíti elő. A felsorolt belső hatások mellett külsőnkre is pozitív hatással van a különböző bőrelváltozások és esztétikai hibák csökkentésével.

 A szépségszalonokban már bevett szokássá vált, hogy a narancsbőrt infraszaunával kezelik, ugyanis ez segíti a cellulitisz eltávolítását. A cellulit egy géles csomó a bőr alatt, ami megrekedt zsírból és vízből áll. Az infraszauna által keltett izzadtságtermelés ezt könnyen eltávolítja a szervezetünkből. Az infraszauna fénye és hője akár háromszor mélyebbre is hatolhat a bőrréteg alá, mint a különféle normál fény- és hőforrások, ezért ez a módszer a narancsbőr kezelésére a leghatékonyabb. Nemcsak a narancsbőr eltávolításában nyújt segítséget, hanem az egyéb bőresztétikai problémákat is hatékonyan kezeli, elősegíti a bőr megfelelő tápanyagainak felvétel és méreganyagainak kiürítését, növelve ezáltal a bőr ellenálló képességét is. Ebből következően megállapítható, hogy az infraszaunázás elősegíti a tápanyagok felvételét, és gyorsítja a sebek gyógyulását is.Tudományos kutatások igazolták, az infraterápia jótékony hatással van a ficamra, izomgörcsre és az ízületi merevségre. Rendszeres használatával enyhíthető, vagy akár teljesen megszüntethető a legtöbb hasonló jellegű tünet is. Ezt a típusú terápiás kezelést egyaránt ajánljuk minden korosztálynak. Rendszeres használat mellett, a leggyorsabban érezhető hatása a frissesség, felüdülés és fokozott munkabíró képesség. Ennek a készüléknek a használatával elfeledheti a szorongást, a depressziót és stressz káros hatásait is.Feki Webstudio @ 2010 - honlap, weblap, kereső-optimalizálás

© 2011 | Farfallina szépségszalon, Kapuvár